Branschspecifika ord och termer

Vad är ens en teleskoplastare. Är det inte lite häftigt det där med att det finns så otroligt många olika saker och att allting är upplagt på ett sätt så att man ska kunna använda sig av dem men att det nästan krävs att man jobbar med det dagligen för att man ska bli bra på det. Om jag jobbade på Dahlens Utbildningar så skulle jag säkert vara expert och vet allting som är värt att veta om teleskoplastare just för att jag skulle jobba med det hela dagarna. Men nu kan jag inte det, överlåter det till de som faktiskt på riktigt jobbar med maskinerna på Dahlens Utbildningar.

Varför jag just kom in på Dahlens Utbildningar är för att vi fick hjälp av dem med dränering förra veckan, så de var här hela veckan och grävde och höll på. Men det blev klart på en vecka vilket jag är väldigt imponerad över. Sen varför jag kom in på det här med branschspecifika ord är bara för att gör så ibland. Börjar att tänka på knastiga saker från ingenstans. Jag menar jag som jobbar inom sjukvården har ganska många benämningar som jag kan som de flesta inte alls förstår sig på. Speciellt alla olika mediciner, det är inte så många som kan så mycket om alla olika sorters mediciner om man inte jobbar med det. Annars kan man bara något om de tabletter som man tar själv.

Jobbar man med något så blir man dock insatt i området och lär sig de allra flesta termer och ord som är branschtypiska – som teleskoplastare för markarbeten för företag som bland annat Dahlens Utbildningar.